Fülig Jimmy pálinkák 40%

ALMA PÁLINKA

Ha szereted a könnyed, frissítő illatokat és ízeket, kóstold meg Fülig Jimmy alma pálinkáját, mely többek között attól különleges, hogy több mint egy évig érlelődött tölgyfahordóban. Ezzel kiérdemelte az ópálinka nevet. Fűszeres ízvilágát a Zalában termő, japán nemesítésű, egzotikus Fuji almának köszönheti. Fogyasztását 10-12 °C fokon ajánljuk.

KÖRTE PÁLINKA

Szintén frissítő a Fülig Jimmy körte pálinka. A körte rendkívül jól harmonizál a hordós érlelés ízvilágával, miközben közel két éves érlelés után is megtartotta könnyed és erőteljes gyümölcsösségét. Valószínűleg ezért lett a whisky kedvelők és a hölgyek kedvence. Fogyasztását szintén 10-12 °C fokon ajánljuk.

SZILVA PÁLINKA

Az örök klasszikus. Még meg sem kóstoltad, már az orrodban érzed virágos illatát. A második kortyot érdemes pár másodpercig a szádban tartanod, így picit felmelegszik, melynek hatására felszabadulnak a szilvára jellemző, nehezen illó aromák. Ha lenyelted, fújd ki a levegőt az orrodon keresztül, hogy minél jobban érezhesd a szilva zamatát.  Fogyasztását 16-18 °C fokon ajánljuk, de a nehezen illó aromák miatt kiválóan alkalmas meleg italok ízesítésére is, például teába vagy forró csokiba .

CIGÁNYMEGGY PÁLINKA – 40% v/v

A cigánymeggy pálinka igazi különlegesség. Több mint két éve érleljük tölgyfahordóban, melynek köszönhetően rendkívül sima és kerek. Fűszeres ízvilága, fahéj, szegfűszeg és vanília jól kiegészíti a meggy zamatát.

IRSAI OLIVÉR SZŐLŐ PÁLINKA

Az Irsai Olivér egy nagyon illatos szőlőfajta. Nem törkölyből, hanem szemezett szőlőből készül ez a zamatos pálinka. A Fülig Jimmy pálinkák közül talán ez rendelkezik a legkerekebb ízvilággal. Miután lenyelted még perceken keresztül érzed majd a szőlő ízét és illatát a szádban, orrodban és a garatnál. Igazi orrgazmus.

SÁRGABARACK PÁLINKA

A kajszibarack klasszikus lekvár és pálinka gyümölcs. Mondják, hogy egy pálinkaházat a barackpálinkájáról lehet megítélni. Édes, vaníliás illatának és gyümölcsös ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb a pálinkák között. Aromája vidám és harsány, szinte kiabál a pohárból.

ÁGYAS MEGGY PÁLINKA

A tölgyfahordóban érlelt cigánymeggy pálinkát további három hónapig érleljük aszalt meggy ágyon. Karakteresebb, a gyümölcsből oldott cukor intenzívebb illat és ízvilágban érvényesül. Próbáld ki csokipohárban is, különösen, ha szereted a konyakmeggyet. Hőmérséklet: 15-17 °C fokon.

ÁGYAS SZILVA PÁLINKA

A tölgyfahordóban érlelt szilva pálinkát további három hónapig érleljük aszalt szilva ágyon. Karakteresebb, a gyümölcsből oldott cukor intenzívebb illat és ízvilágban érvényesül. Próbáld ki csokipohárban is!

ÁGYAS BARACK PÁLINKA

A tölgyfahordóban érlelt barack pálinkát további három hónapig érleljük aszalt barack ágyon. Karakteresebb, a gyümölcsből oldott cukor intenzívebb illat és ízvilágban érvényesül. Próbáld ki csokipohárban is!