Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Pálinkaművészet a Völgyben:

Mi vagyunk Miklós és Erzsébet. A Művészetek Völgyében élünk Vigántpetenden. Ez a mindig kedves hely a környező falvakkal együtt negyed százada ad otthont évi rendszerességgel az ország legnagyobb és legsokoldalúbb művészeti találkozójának.

Itt találod családi pálinkafőzdénket a Petendi Pálinkaházat, mely 2014 elején egy vidám színfolttal lett gazdagabb, hisz Rejtő Jenő halhatatlan figurái – Fülig Jimmy és Piszkos Fred – elevenedtek meg a főzde palackjain.

Erzsébet, aki ugyancsak Rejtő rajongó, így magyarázza különböző termékeiket: „ A fiatalos Fülig Jimmy a gyümölcsösségében könnyed, 40%-os pálinkáink védjegye. Ezzel szemben Piszkos Fred a hagyományos, keményebb pálinkák kedvelőit szólítja meg. 60% – csak erős idegzetűeknek!” – mondja nevetve. Majd hozzáteszi: „Ízében nem az alkohol dominál, igazi gasztronómiai élmény.”

Észre kell vegyük, hogy két párlat minősége között óriási különbség lehet. A pálinka rendkívül bonyolult ital. Ennek köszönhetően nincs olyan, amelyiknél ne lehetne jobbat készíteni.

„Jelenleg hat féle gyümölcs kerül tölgyfahordóinkba. A cél azonban, megtalálni azt az egyet, mely legjobban illeszkedik a technológiánkhoz és hozzám. Ez a párlat utánozhatatlan lesz!

Az élmény nem marad el. A művészi gondossággal készített italok gyümölcsösek, harmónikusan összetettek. Kóstolás közben pedig Fülig Jimmyék is mosolyt csalnak arcunkra.