Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mindent a pálinkáról blog

Sztorik, érdekességek, tények nem csak szakbarbároknak.

A sztori

A felejthetetlen főzdelátogatások és pálinkakóstolók alkalmával gyakran kérdezik tőlem,  hogy miért és hogyan lett belőlem pálinkafőző.

Megvéd-e a pálinka a koronavírustól?

Sok helyen olvasni, hallani, hogy hatékony védekezést jelent a koronavírus ellen az alkoholos kézfertőtlenítő gyakori használata. Mivel a pálinka úgynevezett tömény szesz, felmerül a kérdés, hogy bevethető-e valamilyen formában a vírus elleni harcban?

Mért baj, hogy az emberek otthon főznek pálinkát?

Nézzük szárazon a magyar pálinka helyzetet. Kb 90% bér- és magánfőzésben keletkezik, amit senki nem ellenőriz. 10%-a keletkezik kereskedelmi főzésben, amit viszont a VPOP és a NÉBIH is rendszeresen ellenőriz (nálunk mindenképpen). És nem csak a pálinkát, hanem már a cefrét is.

Filozófiánk

Hamarosan a poharadban, örökre az emlékezetedben. Élvezd a különbséget!

Féljünk-e a pálinkától?

Ha hagytad magad kiűzni a Paradicsomból a rideg univerzumba kedves érdeklődő, megpróbálunk rámutatni, hogy bár meglehetősen ellenséges környezetbe lettél taszítva, koránt sem vagy annyira védtelen, mint hiszed.

 

Italkereső.hu
Pálinka
Látogassa meg a fuligjimmy.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső.hu